Naturalny antybiotyk – przepis

Coraz więcej z nas choruje na infekcje. W sumie nic dziwnego, jak jest taka aura zimowo-wiosenna za oknem, a poza tym obecna pandemia nie sprzyja, byśmy byli zdrowi. Niedawno pisałam Ci, co możesz zastosować zamiast antybiotyku, tu masz wpis: www.adelia.com.pl/co-zamiast-antybiotyku/. Dostałam też sporo zapytań, czy mam jakiś przepis na naturalny antybiotyk. Więc, tak 🙂 MAM.

Skład tego naturalnego antybiotyku, o którym zaraz będę pisać, wywodzi się ze średniowiecznej Europy.. Były to czasy, kiedy ludzie mieli różne choroby (niektóre jeszcze nie miały nawet nazw).

To naturalne „cudo” zabija wszystkie gram-negatywne i gram-pozytywne bakterie. Poza tym, poprawia cyrkulację krwi, ma antywirusową i antygrzybiczną formułę, poprawia przepływ limfy. Znalazłam informację też, iż ten roślinny antybiotyk sprawdza się doskonale przy problemie z Candidą, doskonale sobie z nią radzi – wyniszcza ją, wykańcza :). Działa bakteryjnie, pomaga przy problemach wirusowych. To remedium jest idealne w walce z pasożytami i grzybami.. Jest niedoceniony!

Dlaczego jest tak wyjątkowy?

Sekretem jest siła roślinnych, naturalnych, wysokiej jakości składników, które na pewno masz w domu.

Naturalny antybiotyk – Czego potrzebujesz do jego zrobienia?

Na pewno dwóch rękawiczek, dwóch litrowych słojów, miska, gaza, bawełniana ściereczka. A do tego: ocet jabłkowy, czosnek, cebula, świeże (ostre) papryczki, imbir, chrzan, kurkuma

Składniki i proporcje:

  1. Użyj organicznego octu jabłkowego 700ml (ostatecznie może być gruszkowy).
  2. Delikatnie posiekaj cebulę – ¼ szklanki.
  3. Zetrzyj imbir – ¼ szklanki.
  4. Delikatnie posiekaj czosnek – ¼ szklanki.
  5. Zetrzyj chrzan – 2 łyżki stołowe.
  6. Zetrzyj kurkumę lub dodaj w proszku – 2 łyżki stołowe.
  7. Skrój (wraz z pestkami) świeże, najostrzejsze, jakie udało Ci się znaleźć papryczki – 2 sztuki.
    Uważaj na dłonie, nałóż rękawiczki do krojenia, czy też mycia. Wystrzegaj się kontaktu z okolicą oka, czy podrażnionych miejsc.

Naturalny antybiotyk – PRZEPIS:

  1. Wymieszaj w misce (poza octem) wszystkie składniki – cebulę, imbir, chrzan, kurkumę, czosnek i papryczki.
  2. Przełóż wszystko do słoja i zalej octem jabłkowym.
    Powinno wyjść 2/3 słoja „suchych” składników – a reszta część słoja powinna być wypełniona octem, do samej góry.
  3. Zakręć słoik, naprawdę bardzo mocno i potrząśnij nim porządnie. Aby wszystko się wymieszało.
  4. Słoik przechowuj w miejscu suchym i chłodnym. Minimum 2 tygodnie. Co jakiś czas potrząsaj słojem; najlepiej kilka razy dziennie.
  5. Po 2 tygodniach (14 dniach), odcedź całość przez gazę (ewentualnie przez cienką, bawełnianą ściereczkę) do czystego słoja.
    A następnie mocno potrząśnij. Pozostałych składników użyj podczas gotowania.

Mikstury nie ma potrzeby przechowywania w lodówce. Na pewno się nie zmarnuje i nie zepsuje przez długi czas… 🙂

Dozowanie – dawkowanie:

Uwaga!!
Płyn jest bardzoooo ostry, intensywny w smaku. Może palić usta i w ustach, również przełyk!

Nigdy nie zażywaj go na pusty żołądek i od razu w dużej ilości. Bądź ostrożna od samego początku. Nie przyzwyczajony organizm może odwdzięczyć się nudnościami, czy nawet wymiotami.

Aby załagodzić uczucie palenia, przed spożyciem syropu – zjedz ćwiartkę pomarańczy, cytryny, limonki. Pijąc, koniecznie przepłucz gardło przed połknięciem.

Dawkowanie

Aby podkręcić układ odpornościowy, zwalczyć infekcję, przeziębienie – pij JEDNĄ łyżkę stołową dziennie. Możesz rozłożyć picie na dwa razy.

Dawkę zwiększaj, codziennie – aż dojdziesz do ok 60 ml płynu (pół literatki).

Jeśli stosujesz płyn na silniejszą infekcję, czy candidę, koniecznie pij jedną łyżkę mikstury 6-7 razy dziennie. W odstępach czasowych, ponieważ spożycie od razu takiej ilości może spowodować, tak jak pisałam wcześniej, nudności czy wymioty.

Według dostępnej wiedzy, płyn jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, czy też dzieci. Jego składniki są w 100% naturalne, dostępne praktycznie w każdym domu. Jedynie trzeba uważać i zacząć od bardzo malutkiej dawki, rozpuszczając ją w ½ szklanki wody.

UWAGA!

Roztwór może Ci posłużyć, jako świetny dressing do sałatek lub doskonała marynata, ale dodaj do tego jedynie oliwę i sok z cytryny.

 

Źródło:
complete-health-and-happiness.com/powerful-natural-antibiotic-ever-kills-infections-body/

Cześć! Jestem współautorką tego bloga i bardzo się cieszę, że tu jesteś!Kim jestem? Szczęśliwą mamą. Miłośniczką Toskanii. Blogerką z przyjemności, z zamiłowania. Pasjonatką zdrowego stylu życia, szeroko rozumianej - naturalnej pielęgnacji całego ciała. Kobietą dbającą o własne słowa, myśli i duszę. Żyjącą zgodnie z zasadą - "Wszystko do nas wraca".Zdrowy styl życia to moim zdaniem nie tylko zdrowa dieta (choć ma kluczowe znaczenie), aktywność fizyczna (też joga), odpoczynek, medytacja, odpowiednia ilość snu, zażywanie suplementów, ale również codzienne nawyki, które bardzo decydującą o jakości naszego życia.Zdrowy styl życia to też pielęgnacja i stosowanie dobrych, naturalnych kosmetyków. A także codzienne dążenie do stawania się lepszą wersją samego siebie.Zapraszam do komentowania i zadawania pytań. Zostaw ślad po sobie :-)
Posts created 475

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top