Kolagen Naturalny Colway – różnice

Pewnie nie raz zastanawiałaś się, jaka istnieje różnica pomiędzy kolagenami – proponowanymi przez różne firmy.

Poniżej przedstawię Ci różnice między Kolagenem Naturalnym, a próbami wytwarzania w Polsce innych żeli na bazie kolagenu:

– Zachowuje stabilność fizyko-chemiczną i najcenniejsze właściwości polskiego kolagenu temperaturowym 5°C – 28°C;
Nie ma nic wspólnego z hydrolizatami bydlęcymi, ani z próbami uzyskania kolagenu z łososi;
Nie zawiera propylparabenu, nipaginy ani euxylu – środków używanych do konserwacji żelów kolagenowych przez innych wytwórców;
Wytwarza się go ze skór najszlachetniejszej ryby słodkowodnej – tołpygi; żerującej w naturalnych zbiornikach, zawsze tych samych;
Produkcję preparatu oparto o kolagen dokładnie taki, jaki został opatentowany już w 1987 roku przez zespół: Skrodzki, Michniewicz, Kujawa, ale pozyskany całkowicie własną metodą laboratoryjną i co niezwykle ważne – bez dodatku chemii nieorganicznej!!!
W każdym stopniu zapigmentowania wykazuje identyczne właściwości;
Ktokolwiek w wyścigu konkurencyjnym do wytworzenia eliksiru młodości, zechce kiedykolwiek w przyszłości równać się z tym produktem, powinien rzetelnie dowieść, iż jego kolagen, ogrzewany do temperatury 28,1°C i schładzany do temperatury 4,1°C przez 90 dni – zachowa również wszystkie swe właściwości i strukturę naturalnego żelu utrzymywaną przez konformacje spiralne białek;
Kolagenu Naturalnego nie trzeba przechowywać w lodówce a nawet jest to odradzane; oprócz okresów ekstremalnych upałów produkt ten świetnie znosi temperatury pokojowe.

>> Masz jakąś uwagę, którą chcesz się ze mną podzielić?
>> Kliknij poniżej i napisz.
>> Jak zwykle.. pytania i komentarze mile widziane!

O autorce

Milena Chorążewska - Bloggerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Założyła bloga, aby dzielić się swoją pasją. Jej 7 letnie doświadczenie w zakresie medycyny naturalnej pomaga jej rozwijać projekt Adelia.