Naturalny antybiotyk – przepis

Coraz więcej z nas choruje na infekcje. W sumie nic dziwnego, jak jest taka aura zimowo-wiosenna za oknem, a poza tym obecna pandemia nie sprzyja, byśmy byli zdrowi. Niedawno pisałam Ci, co możesz zastosować zamiast antybiotyku, tu masz wpis: www.adelia.com.pl/co-zamiast-antybiotyku/. Dostałam też sporo zapytań, czy mam jakiś przepis na naturalny antybiotyk. Więc, tak 🙂 MAM.

Skład tego naturalnego antybiotyku, o którym zaraz będę pisać, wywodzi się ze średniowiecznej Europy.. Były to czasy, kiedy ludzie mieli różne choroby (niektóre jeszcze nie miały nawet nazw).

To naturalne „cudo” zabija wszystkie gram-negatywne i gram-pozytywne bakterie. Poza tym, poprawia cyrkulację krwi, ma antywirusową i antygrzybiczną formułę, poprawia przepływ limfy. Znalazłam informację też, iż ten roślinny antybiotyk sprawdza się doskonale przy problemie z Candidą, doskonale sobie z nią radzi – wyniszcza ją, wykańcza :). Działa bakteryjnie, pomaga przy problemach wirusowych. To remedium jest idealne w walce z pasożytami i grzybami.. Jest niedoceniony!

Dlaczego jest tak wyjątkowy?

Sekretem jest siła roślinnych, naturalnych, wysokiej jakości składników, które na pewno masz w domu.

Naturalny antybiotyk – Czego potrzebujesz do jego zrobienia?

Na pewno dwóch rękawiczek, dwóch litrowych słojów, miska, gaza, bawełniana ściereczka. A do tego: ocet jabłkowy, czosnek, cebula, świeże (ostre) papryczki, imbir, chrzan, kurkuma

Składniki i proporcje:

  1. Użyj organicznego octu jabłkowego 700ml (ostatecznie może być gruszkowy).
  2. Delikatnie posiekaj cebulę – ¼ szklanki.
  3. Zetrzyj imbir – ¼ szklanki.
  4. Delikatnie posiekaj czosnek – ¼ szklanki.
  5. Zetrzyj chrzan – 2 łyżki stołowe.
  6. Zetrzyj kurkumę lub dodaj w proszku – 2 łyżki stołowe.
  7. Skrój (wraz z pestkami) świeże, najostrzejsze, jakie udało Ci się znaleźć papryczki – 2 sztuki.
    Uważaj na dłonie, nałóż rękawiczki do krojenia, czy też mycia. Wystrzegaj się kontaktu z okolicą oka, czy podrażnionych miejsc.

Naturalny antybiotyk – PRZEPIS:

  1. Wymieszaj w misce (poza octem) wszystkie składniki – cebulę, imbir, chrzan, kurkumę, czosnek i papryczki.
  2. Przełóż wszystko do słoja i zalej octem jabłkowym.
    Powinno wyjść 2/3 słoja „suchych” składników – a reszta część słoja powinna być wypełniona octem, do samej góry.
  3. Zakręć słoik, naprawdę bardzo mocno i potrząśnij nim porządnie. Aby wszystko się wymieszało.
  4. Słoik przechowuj w miejscu suchym i chłodnym. Minimum 2 tygodnie. Co jakiś czas potrząsaj słojem; najlepiej kilka razy dziennie.
  5. Po 2 tygodniach (14 dniach), odcedź całość przez gazę (ewentualnie przez cienką, bawełnianą ściereczkę) do czystego słoja.
    A następnie mocno potrząśnij. Pozostałych składników użyj podczas gotowania.

Mikstury nie ma potrzeby przechowywania w lodówce. Na pewno się nie zmarnuje i nie zepsuje przez długi czas… 🙂

Dozowanie – dawkowanie:

Uwaga!!
Płyn jest bardzoooo ostry, intensywny w smaku. Może palić usta i w ustach, również przełyk!

Nigdy nie zażywaj go na pusty żołądek i od razu w dużej ilości. Bądź ostrożna od samego początku. Nie przyzwyczajony organizm może odwdzięczyć się nudnościami, czy nawet wymiotami.

Aby załagodzić uczucie palenia, przed spożyciem syropu – zjedz ćwiartkę pomarańczy, cytryny, limonki. Pijąc, koniecznie przepłucz gardło przed połknięciem.

Dawkowanie

Aby podkręcić układ odpornościowy, zwalczyć infekcję, przeziębienie – pij JEDNĄ łyżkę stołową dziennie. Możesz rozłożyć picie na dwa razy.

Dawkę zwiększaj, codziennie – aż dojdziesz do ok 60 ml płynu (pół literatki).

Jeśli stosujesz płyn na silniejszą infekcję, czy candidę, koniecznie pij jedną łyżkę mikstury 6-7 razy dziennie. W odstępach czasowych, ponieważ spożycie od razu takiej ilości może spowodować, tak jak pisałam wcześniej, nudności czy wymioty.

Według dostępnej wiedzy, płyn jest bezpieczny dla kobiet w ciąży, czy też dzieci. Jego składniki są w 100% naturalne, dostępne praktycznie w każdym domu. Jedynie trzeba uważać i zacząć od bardzo malutkiej dawki, rozpuszczając ją w ½ szklanki wody.

UWAGA!

Roztwór może Ci posłużyć, jako świetny dressing do sałatek lub doskonała marynata, ale dodaj do tego jedynie oliwę i sok z cytryny.

 

Źródło:
complete-health-and-happiness.com/powerful-natural-antibiotic-ever-kills-infections-body/

O autorce

Milena Chorążewska - Bloggerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Założyła bloga, aby dzielić się swoją pasją. Jej 7 letnie doświadczenie w zakresie medycyny naturalnej pomaga jej rozwijać projekt Adelia.