Kwasy Omega

Omega Complex Zostaw komentarz

Do czego nasze komórki potrzebują kwasów omega?

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe wpływają na procesy zachodzące w komórkach już na poziomie molekularnym. Co oznacza, że działają przez samą obecność lub brak obecności.

Jak?

W dużym uproszczeniu kwasy EPA i DHA dostarczone do komórki zastępują w błonach komórkowych miejsce kwasów nasyconych i/ lub kwasów wielonienasyconych omega-6.

Zwiększona ilość kwasów omega-3 zmniejsza stężenie czynników prozapalnych w komórce. Ponieważ… to właśnie omega-6 są prekursorami tych czynników. Omega-3, zajmując ich miejsce, wypierają z komórki „potencjalnych prowodyrów” stanów zapalnych!

Najlepsza omega: www.kolagen.pl/p107,omega-complex.html

Ich obecność w błonie komórkowej daje nam coś jeszcze – zwiększa jej płynność; co z kolei zapewnia prawidłowe funkcjonowanie, w szczególności komórek mięśnia sercowego, czy układu nerwowego.

Ponadto mają pozytywny wpływ na krążenie krwi, poprawiają ukrwienie mózgu i usprawniają przesyłanie sygnałów nerwowych.

Kwasy omega-3 przez mechanizmy hamujące rozwój stanów zapalnych ograniczają nadmierną krzepliwość krwi. Regulują też m.in. stężenie cytokin, których podwyższony poziom w organizmie sprzyja przewlekłym stanom zapalnym; chorobom o podłożu autoimmunologicznym, miażdżycy, czy powstawaniu nowotworów.

W jakich produktach znajdują się kwasy omega?

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i -6 nie są wytwarzane w naszych organizmach, dlatego muszą być dostarczone do ustroju z zewnątrz, czyli z pożywieniem. Głównym źródłem kwasów omega-3 są przede wszystkim tłuste ryby, a także owoce morza. Kwasy omega-6 są obecne w oleju sojowym, kukurydzianym, słonecznikowym, a także w żółtku jaj, tłustych rybach morskich i owocach morza.

Niestety badania o zanieczyszczeniu ryb i owoców morza metalami ciężkimi, m.in. rtęcią oraz dioksynami zniechęcają do ich spożywania.

Dlaczego nasza Omega Complex jest wyjątkowa?

Korzystając z dostępnej wiedzy naukowej, sprawdziliśmy dokładnie, jak powinien być skomponowany taki suplement. I.. JUŻ WIEM dlaczego ważna jest przede wszystkim równowaga kwasów tłuszczowych.

Olej rybi, który został użyty w Omedze Complex, jest wysokostandaryzowany na pożądane kwasy tłuszczowe i bardzo skrupulatnie przebadany – nie tylko na wejściu do kraju, ale i po przygotowaniu produktu. Oznacza to, że doskonale wiemy, jaką zawartość EPA i DHA ma każda kapsułka tej Omegi. www.kolagen.pl/p107,omega-complex.html

Bardzo ważny w diecie i bardzo delikatny kwas DHA użyty w naszym suplemencie nie pochodzi jedynie z ryb. Pozyskaliśmy go również z wyjątkowych alg – roślin, produkujących kwasy tłuszczowe o właściwości kwasów zwierzęcych!

Omega..

Proponujemy Ci jedyny na świecie kompleksowy suplement diety Omega, w którym znajduje się Dysmutaza Ponadtlenkowa! Dodana została do składu Omegi zgodnie z przepisami unijnymi, jako „ochraniacz” olei, ale… Wszyscy wiemy o niesamowitych, antyoksydacyjnych właściwości Dysmutazy. To jeden z najciekawszych składników suplementacyjnych, jaki odkryto w naszych czasach.

Omega został uzupełniona o olej lniany inżyniera Nowaka. Posiada liczne badania potwierdzające obecność i zawartość najcenniejszych kwasów tłuszczowych w każdym mililitrze substancji. To jeden z niewielu olei lnianych, który nie traci swoich właściwości i kwasów wielonienasyconych po wielu tygodniach przechowywania w temperaturach pokojowych. Producent oleju wykonuje szczegółowe badania na Uniwersytecie Wrocławskim niemalże przy każdym tłoczeniu.

Kliknij i zamów: www.kolagen.pl/p107,omega-complex.html

Zostaw komentarz

WP Theme & Icons autorstwa N.Design Studio. Spolszczenie: Adam Klimowski.
RSS wpisów RSS komentarzy Zaloguj się
Polityka cookies