Kolagen Colvita – przyswajalność

Pytanie dość nietypowe..

„Jaka jest przyswajalność przez organizm produktu kolagen Colvita?
Ile wychodzi to procentowo??”

Aminokwasy zawarte w kapsułkach COLVITA trawione są w ponad 99%!

Fascynacja badawcza kompleksem białkowo-roślinno-witaminowym Colvita wzrosła, gdy zostało odkryte, że podczas gdy przeciętna przetrawialność dla czystych białek odżywczych to zazwyczaj ok. 94% a kolagenu Colvita to ponad 99%.

To jednak nie wszystko.

Polski suplement ma również wskaźnik NNU (Net Nitrogen Utilization) – 99%, co oznacza, że dokładnie 99% aminokwasów występujących w liofilizowanym kolagenie rybim, który stanowi „białkowa część” tego suplementu – utylizuje się na drodze anabolicznej i występuje podczas biosyntezy białka w roli molekuł-poprzedniczek, w charakterze materiału budulcowego.

99% aminokwasów z Colvity buduje nowe białka lub też bezpośrednio wspomaga budowę innych białek. W tym białek kolagenowych. Należy powiedzieć, że jest to wartość sensacyjna.

Zazwyczaj NNU leży w przedziałach 38-48%, przy czym 48% jest wartością maksymalną. Przy wytwarzaniu izolatów białkowych uzyskiwano oczywiście wartości wyższe. Nieznane są jednak przypadki zbliżenia się choćby do 99%.

Naszym zdaniem jest to suplement wysoce jeszcze niedoceniany, przed którym ścieli się wielka kariera.


Jest prosty sposób na dostarczenie wszystkich składników budulcowych kolagenu – spożywaj codziennie porcję Colvity. Kupisz ją tutaj: www.kolagen.pl

———————————————

Mam do Ciebie prośbę – jeżeli artykuł wydał się Tobie ciekawy, proszę kliknij przycisk „Lubię to, na górze wpisu, tuż pod tematem artykułu.
Pomoże mi to dotrzeć do większej liczby osób. Możesz również udostępnić go znajomym na Facebooku 🙂

>> Masz jakąś uwagę, którą chcesz się ze mną podzielić?
>> Kliknij poniżej i napisz.
>> Jak zwykle.. pytania i komentarze mile widziane!

Leave a Reply