Dla kogo przeznaczona jest Colvita?

COLVITA to suplement diety, kolagen w kapsułkach. To całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki. Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu alg morskich i bioprzyswajalnej witaminy E.

Colvita dedykowana jest m.in. następującym grupom osób:

 

  • Wszystkim tym, którzy na skutek złych nawyków żywieniowych, czy też zwykłego „nielubienia” produktów zawierających niezbędne dla zdrowia substancje odżywcze: aminokwasy, wapń, cynk, magnez, jod witaminę E i wiele innych – potrzebują uzupełnić dietę w te niezbędne dla zdrowia składniki [usunięte – przyczynę podano na końcu artykułu]
  • Wszystkim, którzy muszą dostarczać organizmowi zwiększonej ilości aminokwasów (osoby aktywne fizycznie, kulturyści itp)
  • Dziewczętom w okresie dorastania, gdyż uznają one bardzo często pożywienie bogate w aminokwasy i witaminę E za „wstrętne”.
  • Kobietom w czasie menopauzy. Uzasadnień jest bez liku, ale najistotniejszym – dramatyczne obniżenie się w tym okresie poziomu kolagenu ustrojowego.
  • Wegetarianom – ich dieta i ograniczony wybór produktów żywnościowych prowadzą do pogorszenia kondycji tkanki łącznej. Monotonny zestaw białek roślinnych i niedobory tłuszczów utrudniają rozszczepianie  się karotenów i ich przekształcenia w witaminę A.
  • Wszystkim wymagającym specjalnej ochrony przed wolnymi rodnikami.
  • Żywiących się głównie białym ryżem i białym pieczywem, a także polinienasyconymi tłuszczami (np. masłem), co powoduje zwiększone zapotrzebowanie na wolne aminokwasy i witaminę E, choćby dla właściwej gospodarki aminokwasowej i ochrony przeciwrodnikowej.
  • Osobom żywiącym się fast-foodami, żyjącymi „na kanapkach”, ciastkach i herbacie. Jest to grupa o ogromnym deficycie aminokwasów, karotenów i witaminy E.

Oczywiście można bez trudu wynaleźć jeszcze kilkanaście kolejnych grup.

Uwaga! od 14.12.2012 obowiązuje w Polsce prawo Unii Europejskiej zabraniające publikowania przy reklamie i sprzedaży żywności oraz dodatków żywnościowych (suplementów diety, witamin, minerałów, soków, ekstraktów naturalnych, nalewek, napojów itp.) wszelkich tzw. „oświadczeń zdrowotnych”.Tak więc ani czosnek, ani witamina C nie może być propagowana jako sposób na przeziębienia i zwiększenie odporności. To samo dotyczy Colvity…
Więcej na ten temat możesz znaleźć tutaj:http://gis.gov.pl/dep/?lang=pl&dep=5&id=23Dyrektywa (WE) 1924/2006 :
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:404:0009:0025:PL:PDFRozporządzenie Komisji UE nr 432/2012:
http://eurlex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:PL:PDF

 

Chcesz przeczytać skład tego suplementu diety?
Wejdź tutaj —>>
Pytania o Colvitę,
a przekonasz się sam/sama, że warto się nią suplementować..

Chcesz wiedzieć więcej na temat tego świetnego suplementu? Zapraszam na naszą stronę internetową, dostępną pod adresem: www.kolagen.pl

>> Masz jakąś uwagę, którą chcesz się ze mną podzielić?
>> Kliknij poniżej i napisz.
>> Jak zwykle.. pytania i komentarze mile widziane!

O autorce

Milena Chorążewska - Bloggerka, pasjonatka zdrowego stylu życia. Założyła bloga, aby dzielić się swoją pasją. Jej 7 letnie doświadczenie w zakresie medycyny naturalnej pomaga jej rozwijać projekt Adelia.

4
Dodaj komentarz

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RafalAlanAgnieszkamarzena Recent comment authors
  Subscribe  
Powiadom o
marzena
Gość
marzena

dziękuję za każdą porcję przesłanych informacji na temat CLVITY

Alan
Gość
Alan

Witaj Agnieszko!
Tak na marginesie: dobra witamina E powinna zawierać * składników: 4 tokoferole i 4 tokotrienole. E alfa jest słaba!
Pozdrawiam!
CZ

Rafal
Admin

Alan,
Daleki jestem od twierdzenia, że d-alfa-tokoferol, jaki znajdziesz w Colvicie, jest słaby. To najbardziej przyswajalna z form witaminy E. Colvita została stworzona na bazie rad Siergieja Batieczki, a 8 lat jej istnienia na rynku, świadczy, że producenci trafili w dziesiątkę 🙂

Faktem jest natomiast, że najlepszy jest kompleks form witaminy E (czyli- tak jak napisałeś – 4 tokoferole i 4 tokotrienole) 🙂